Deze sportvrouwen halen onze shortlist wél

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Kiki Bertens shortlist Sportvrouw van het Jaar

De shortlist voor ‘Sportvrouw van het Jaar’ toonde ons maar weer eens dat de vrouwensport in Nederland nog steeds een ondergeschoven kindje is. Kiki Bertens, die ondanks haar goede jaar niet op de lijst staat, voelt zich gepasseerd. En Kiki hoeft echt niet de enige te zijn…

Kiki Bertens staat op de baan soms bekend als ’n zeur, maar deze keer heeft de blonde tennisster helemaal gelijk hoor. Het is namelijk gewoonweg niet eerlijk, de manier waarop die shortlist voor ‘Sportvrouw van het Jaar’ samengesteld is. Iedereen weet dat er misschien twee, drie dames écht kans maken op de prijs, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze die shortlist zó short (zeven namen) hadden hoeven maken! Op de mannelijke lijst prijken namelijk wel gewoon vijftien namen! Om te voorkomen dat het Sportgala dit jaar geen compleet worstenfeest wordt vullen we die incomplete vrouwenlijst zelf wel even aan…

Kiki Bertens

‘Ik moet blijkbaar een Grand Slam winnen om genomineerd te worden’, mijmerde Kiki toen ze zag dat haar naam, ondanks een schitterende vierde plaats op de wereldranglijst dit jaar, de shortlist niet eens gehaald had. Als je bedenkt dat er een dammer en een darter op de mannelijke lijst staan is het terecht dat Kiki hier haar vraagtekens bij zet…

Sari van Veenendaal

Virgil van Dijk staat op de mannen-shortlist, bondscoach Sarina Wiegman staat op de trainers-shortlist… maar de ‘Beste keepster van het WK’ en FIFA’s ‘Beste doelvrouw van het jaar’ is nergens te bekennen! Voetbal is een teamsport, maar zonder Sari van Veenendaal waren de Oranje Leeuwinnen dit jaar nooit, maar dan ook nooit zó ver gekomen.

Puck Moonen

Als we het toch over buitengewone prestaties hebben, zet dan meteen Puck Moonen ook maar op die lijst. Puck heeft zich namelijk zonder een zeldzame hoeveelheid talent tóch naar de top van Instagram weten te fietsen. Ze heeft er geen belangrijke medailles aan overgehouden, maar zit inmiddels wel mooi op ruim 400k volgers. Dat is misschien geen award, maar zeker wel een eervolle vermelding waard, toch?

Nadine Visser

Hordeloopster Nadine Visser won dit jaar goud op het EK en NK, en is nog maar 24 jaar oud! Als je een plekje op zo’n shortlist als aanmoedigingsprijs ziet, is zij dus een perfecte kandidaat! Speelt het mee dat we deze aantrekkelijke antilope graag in avondjurk op het Sportgala zouden zien? Misschien. Is in ieder geval duizend keer beter dan Michael van Gerwen in een smoking.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Influencer Myron Koops gaat zo diep door de knietjes dat haar sportbroek op knappen staat

Myron Koops laat zien wat ze in huis heeft met een diepe stretch. Door haar strakke sportlegging is alles goed te zien. Ze knapt er zelfs bijna doorheen!

Video: Sterre Koning laat alles van zichzelf zien in nieuwe serie van de Tatta’s

Sterre Koning is druk bezig met het filmen van de nieuwe serie de Tatta's. Op de set laat ze haar acteerkunsten zien, en dat zet er interessant uit.

Video: Rico Verhoeven krijgt flinke bak kritiek te verwerken na opvallende carrièreswitch

Rico Verhoeven lijkt een flinke carrière switch gemaakt te hebben. Wat vinden zijn fans hier van?