Merel Westrik weg bij RTL Nieuws

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Merel Westrik stopt RTL Nieuws

Eerst raken we Dionne Stax kwijt, en nu volgt ook Merel Westrik… Hoe moeten we nu aan ons nieuws komen?

Ze doen het niet slecht hoor, Rob Trip, Winfried Baijens, Jeroen Overbeek of Antoin Peeters. Maar of ze ook maar in de búúrt komen van Dionne Stax en Merel Westrik? Wat ons betreft niet! Een paar weken geleden werd al bekend dat Dionne binnenkort met het NOS Journaal gaat stoppen, en tot onze grote schrik kwam deze week naar buiten dat ook Merel stopt als nieuwslezer. Bij wie kunnen we nu nog terecht voor onze dagelijkse portie nieuws?

Opmerkelijke transfer

Het nieuws is van zichzelf vaak al depressief genoeg, je kunt het ons dan ook moeilijk kwalijk nemen dat we ook graag iets leuks om naar te kijken hebben terwijl we over aanslagen, rampen en politiek horen. Merel, die via AT5 en WNL bij RTL terechtkwam, zorgde altijd voor precies genoeg positieve afleiding tussen alle ellende. Haar blik verraadde vaak al hoe ernstig, serieus of juist luchtig het volgende item ging worden. Een geboren anchorwoman dus!

Dat maakt haar transfer des te opvallender. Ze wordt namelijk niet ‘weggekocht’ om ergens anders het nieuws te gaan verzorgen, maar om voor het Net5 van Talpa een talkshow te gaan presenteren! Wie de doorslag gaf? Linda de Mol. Zij heeft de touwtjes in handen bij de vrouwenzender, die komend tv-seizoen nieuw leven wordt ingeblazen. Daar heb je grote namen voor nodig, en Merel, die afgelopen jaar nóg bekender werd door haar deelname aan Wie Is De Mol?, is wat dat betreft een uitstekend begin.

Opvolgers staan in de rij

Nu twee van de meest populaire vrouwelijke nieuwslezers wegvallen, beginnen we alvast een beetje rond te kijken naar eventuele ‘opvolgers’. Bij de NOS richten we onze pijlen op Amber Brantsen. Mooie verschijning, goede stem, en ze houdt ontzettend van autosport! Die kom je niet vaak tegen! Bij het RTL Nieuws hoeven ze ook niet héél ver te kijken: de zus van Merel, Kirsten Westrik, is wat ons betreft de ideale opvolger. Ze lijkt niet alleen qua uiterlijk op Merel – hun carrières komen namelijk ook overeen. Op dit moment werkt ze als nieuwslezer voor AT5. De vraag is niet óf RTL haar daar wegplukt, maar wanneer het gaat gebeuren!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Schaatsster Pien Hersman sluit seizoen af met wonderbaarlijke metamorfose

Het schaatsseizoen is ten einde, maar dat betekent niet dat Pien Hersman niet nog een laatste verrassing kan laten zien. 

Influencer Myron Koops gaat zo diep door de knietjes dat haar sportbroek op knappen staat

Myron Koops laat zien wat ze in huis heeft met een diepe stretch. Door haar strakke sportlegging is alles goed te zien. Ze knapt er zelfs bijna doorheen!

Video: Sterre Koning laat alles van zichzelf zien in nieuwe serie van de Tatta’s

Sterre Koning is druk bezig met het filmen van de nieuwe serie de Tatta's. Op de set laat ze haar acteerkunsten zien, en dat zet er interessant uit.